Naša pivovarna

 

Pivovarna Kratochwill je bila ustanovljena leta 1992. Vse od ustanovitve pa do danes posluje kot družinsko podjetje in nadaljuje tradicijo srednjeevropskega obrtno-družinskega pivovarstva. Ko je vstopila na slovenski trg, je s svojo specifiko pomenila prijetno popestritev pivske ponudbe.

 

Pivo Kratochwill sledi tradiciji češkega pivovarstva, kamor segajo korenine družine Kratochwill, od koder prihaja tehnologija in tehnolog ter nenazadnje tudi surovine.

 

 

Posebnost naše proizvodnje je kvasno pivo. Zavezani smo zavezi o čistosti piva – Reinheitsgebot. Ves ta las proizvajamo poleg svetlega Pilsa in temnega Porterja tudi sezonska piva, kot so pšenično, marčno in druga. V letu 2012 smo po večletnem trudu našemu asortimanu dodali novo serijo piva, ki ga zaradi podobnosti v tehnologiji imenujemo šampanjsko. S tem izdelkom smo tako na domači kot mednarodni sceni poželi vrsto zelo odmevnih dosežkov.

 

Prestižne nagrade na slovenskem SOFu in prva nagrada na evropskem Red Dot-u, vse za oblikovanje teh naših izdelkov, so se nadaljevale tudi na področju kvalitete piva, kjer smo na mednarodnem sejmu – tekmovanju v češkem Taboru v konkurenci 108 pivovarn iz cele Evrope z vsemi velikani na čelu (Heineken, Carlsberg, Staropramen itd.) zasedli med 500 vzorci 3. nagrado za naš Porter Robust. Tudi drugo naše pivo – Pivo s kostanjevim medom – se je uvrstilo v finalni izbor in doseglo 5. mesto.

 

Celotno paleto naših piv, tako tistih na vrček, kot tistih, ki jih odnesete embalirane s seboj, je možno kupiti na naših treh lokacijah: Pivnica Kratochwill v BTCju, Pivnica Kratochwill na Kolodvorski ulici ter v našem lokalu v nakupovalnem centru Rudnik v Hipermarketu E. Leclerc.

 

Naš moto je: Samo najboljše je dovolj dobro za našega kupca. Za tem motom, ki je več kot le to, stoji celotna družina Kratochwill.